Keystone logo
ประเทศไทย

ศึกษา MBA ใน ประเทศไทย 2023

เปลี่ยนสกุลเงิน

ค่าครองชีพขั้นพื้นฐานรายเดือน

 • เช่าแฟลตรวม

  338
 • ส่วนแบ่งค่าสาธารณูปโภค

  19
 • สมัครสมาชิกอินเทอร์เน็ต

  17
 • การขนส่งในท้องถิ่น

  29

ตัวอย่างต้นทุนการใช้ชีวิต

 • คอมโบอาหารจานด่วน

  5
 • ตั๋วหนัง

  5
 • เบียร์ท้องถิ่นไพน์

  2

เกี่ยวกับ ประเทศไทย

ราชอาณาจักรไทยเป็นดินแดนที่เป็นที่รู้จักกันครั้งหนึ่งเคยเป็นสยาม คาบสมุทรในเอเชียตะวันออกเฉียงใต้นี้อยู่ติดกับลาว, พม่า, มาเลเซียและอ่าวไทย หรือเป็นที่รู้จักสำหรับเมืองหลวงอย่างกรุงเทพมหานครซึ่งเป็นศูนย์กลางทางเศรษฐกิจของตนเช่นเดียวกับประชากรที่มีความหลากหลายของประเทศไทยมีการเติบโตทางเศรษฐกิจที่แข็งแกร่งในช่วงหลายทศวรรษที่ผ่านมา เป็นที่รู้จักกันสำหรับคุณภาพที่ดีเยี่ยมของชีวิตที่มีค่าใช้จ่ายต่ำของที่อยู่อาศัยและสภาพภูมิอากาศที่สวยงามที่ทำให้ที่อาศัยอยู่ในประเทศที่มีความสุขที่แท้จริง วันนี้นักเรียนจะได้ประโยชน์จากต้นทุนต่ำของที่อยู่อาศัยและค่าใช้จ่ายของการศึกษาในประเทศไทยเป็นพวกเขาไล่ตามการศึกษาในประเทศ

เรียนใน ประเทศไทย

นักศึกษาที่กำลังศึกษาอยู่ในประเทศไทยจะสามารถที่จะหาหลายมหาวิทยาลัยที่มีโปรแกรมในภาษาอังกฤษ ซึ่งจะเป็นประโยชน์ในการศึกษาในประเทศที่จะให้นักเรียนมีโอกาสที่จะไล่ตามองศาในประเทศในเอเชียโดยไม่จำเป็นต้องเรียนรู้และต้นแบบภาษาต่างประเทศอื่น ปริญญาโทบริหารธุรกิจสามารถใช้อย่างใดอย่างหนึ่งหรือสองปีในประเทศไทยขึ้นอยู่กับโปรแกรมที่เลือกโรงเรียนและไม่ว่าการศึกษาของนักเรียนในชีวิตประจำเต็มเวลาหรือนอกเวลา ประเทศไทยมีประโยชน์มากมายให้กับนักเรียนที่ใฝ่หานานาชาติหลักสูตร MBA ครั้งแรกที่ค่าใช้จ่ายต่ำของที่อยู่อาศัยช่วยชดเชยค่าใช้จ่ายของการศึกษาระดับปริญญา นักเรียนจะพบว่ามันค่อนข้างแพงที่จะอาศัยอยู่ในประเทศไทยในขณะที่การใฝ่หาหลักสูตรปริญญาของพวกเขา พวกเขายังได้รับโอกาสในการศึกษาต่อในประเทศที่มีชายหาดที่สวยงามและอากาศร้อนในตอนกลางของทวีปเอเชียในขณะที่ค่าใช้จ่ายในการเข้าร่วมของมหาวิทยาลัยในประเทศไทยจะแตกต่างกันขึ้นอยู่กับสิ่งที่คุณเลือกที่จะศึกษาค่าเล่าเรียนต่ำเป็นส่วนหนึ่งของ perks ของการเรียนที่นี่ เพิ่มต้นทุนต่ำของที่อยู่อาศัยและคุณมีโอกาสที่ราคาไม่แพงสำหรับการศึกษา ปีการศึกษาไทยถูกแบ่งออกเป็นสองภาคการศึกษาซึ่งวิ่งตั้งแต่เดือนมิถุนายนถึงเดือนตุลาคมและจากพฤศจิกายน-มีนาคม ภาคฤดูร้อนที่ไม่จำเป็นนอกจากนี้ยังมีตั้งแต่เดือนมีนาคมถึงเดือนมิถุนายน หลังจากจบการศึกษานักเรียนที่ได้รับปริญญาโทในประเทศไทยอาจไม่พบว่าพวกเขาจะอยู่ ๆ ก็เป็นที่น่าพอใจมากขึ้นเพื่อให้นายจ้างที่มีศักยภาพ แต่พวกเขาจะพบว่าพวกเขาจะสามารถที่จะเลื่อนขึ้นในตำแหน่งปัจจุบันของพวกเขาได้ง่ายขึ้น นอกจากนี้ยังอาจพบว่าพวกเขามีความน่าสนใจมากขึ้นเป็นรถที่มีศักยภาพสำหรับ บริษัท ในกรุงเทพฯและส่วนอื่น ๆ ของเอเชีย

Visa Requirements

Non-immigration visa ED (education) - This type of visa is issued to applicants who wish to study, attend a seminar, training session, or internship in Thailand.

คุณต้องการวีซ่าประเภทใด?

ชื่อวีซ่า

Non-immigration visa ED (education)

ราคาและสกุลเงิน

USD 80

The price of the student visa is country-dependent and can be around 80 USD. The fee may be subject to change.

The visa can only be paid for in cash either at the embassy or by sending the required amount of money by mail. The price of the visa is based on whether it is a single or multiple-entry visa. The fees also vary from country to country depending on the currency.

ใครสามารถยื่นขอวีซ่าได้บ้าง?

In order to study in Thailand, all foreigners need to apply for a student visa.

Please note: Holding a student visa requires you to take at least three courses in Thailand. Taking four courses is recommended, however, so that you have solid proof of your studies in Thailand.

คุณสามารถทำแอปพลิเคชันได้ที่ไหน?

Thai Embassy or Consulate-General

You are required to apply for a visa only at the Thai Embassy or Consulate-General in your home/residence country or at the designated Thai Embassy.

If you are in Thailand with a 60-day tourist visa, you can change your visa without leaving the country within the first 30 days of your visa - the other 30 days might be needed for processing your non-immigrant ED visa. The tourist visa must be valid for at least 21 more days in any case. If it's not, you will have to leave Thailand to apply for a visa from abroad. Laos, Cambodia, Malaysia, and Singapore are the near-by options to do so.

เว็บไซต์:

วิธีการสมัคร?

You are usually required to submit the following documents when applying for a student visa:

 • Passport or travel document with validity not less than 6 months
 • Visa application form completely filled out
 • Recent (4 x 6 cm.) photograph of the applicant
 • Recommendation letter addressed to the Consulate
 • Letter of acceptance from the concerned academic institute/organization
 • For those wishing to study in a Private institution, an official letter from the Ministry of Education of Thailand, or other sub-authorities concerned, approving the enrolment of foreign students and a copy of the registration certificate of the concerned academic institute are required
 • Academic record and the Student ID (if currently studying)
 • For those wishing to attend seminars, or training sessions, or internships, a recommendation letter from the concerned organization addressed to the Consulate is also required.

You need to validate your visa within the first 90 days in the country, regardless of your visa type.

ควรสมัครเมื่อไหร่?

It will take at least four working days for the embassy to process your application after you bring it to them. This varies from country to country so consult the Thai embassy or consulate in your own country for more information.

The student visa is valid for 3 months. Holders of this visa may apply for an extension of stay at the Office of the Immigration Bureau and may be granted such extension for a period of one year from the date of first entry into Thailand.

Independent of how long you stay in Thailand, you need to notify the Immigration Bureau every 90 days and tell them your current address. It’s a simple form you need to fill in, and there is no fee.

ระยะเวลาดำเนินการ

4 Days

โอกาสในการทำงาน

You are not allowed to work when you are in Thailand on a student visa. If you get an official job with the according visa and a work permit, you can also study on this visa, but not the other way around.

ชั่วโมงต่อสัปดาห์

0

ทำไมคุณถึงต้องการวีซ่าประเภทนี้?

Your visa application may among other things be rejected if you are not taking a required number of courses, or if you provide incorrect or incomplete documents.